Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

Σουφλέ σοκολάτας

Μια ωραία συνταγή για το βροχερό ανοιξιάτικο απόγευμα που τα παιδιά είναι στο σπίτι, παίζουν και θέλουν να φάνε κάτι γλυκό...σουφλέ σοκολάτας! Η συνταγή αυτή είναι για 8 ατομικά φορμάκια. Χρειάζεται περίπου 20 λεπτά προετοιμασία και 25 λεπτά ψήσιμο στο φούρνο.

Υλικά :
  • 5 αυγά 
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 γρ. κακάο σκόνη για γλυκά
Πως το φτιάχνουμε:
  • Χρησιμοποιούμε ένα στεγνό και καθαρό σκεύος για την ανάμιξη των υλικών.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί, σιγά σιγά, σε χαμηλή θερμοκρασία ή σε φούρνο μικροκυμμάτων.
  • Με το μίξερ, ανακατεύουμε τα αυγά και τη ζάχαρη , μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα της λιωμένης κουβερτούρας σε ένα μπολ. 
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά τα χτυπημένα αυγά.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα.
  • Βουτυρώνουμε καλά τα φορμάκια μας.
  • Αδειάζουμε το έτοιμο μείγμα, ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα, για 15 λεπτά.
  • Δοκιμάζουμε, βάζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του γλυκού, αν ψήθηκε καλά (πρέπει να βγαίνει καθαρό).
  • Βγάζουμε από το φούρνο, τοποθετούμε τα φορμάκια σε μια σχάρα.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν, προτού προσπαθήσουμε να τα ξεφορμάρουμε.
Απολάυστε μαζί με τα παιδιά σας! Bon appetit! 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου