Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015

Σταφιδοψωμάκια (νηστίσιμα)



Το ευχάριστο αυτό σνακ είναι γεμάτο γλύκα! Σε μικρές μερίδες, είναι κατάλληλο για πρωινό και δεκατιανό. Στην εποχή της νηστείας, καταναλώνεται κάθε μέρα!  


Πως το φτιάχνουμε:
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί.
  • Ζυμώνουμε το αλεύρι, το νερό, το αλάτι, τη μαγιά και το ελαιόλαδο, μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.
  • Προσθέτουμε τις σταφίδες και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε.
  • Χωρίζουμε σε μπαλίτσες τη ζύμη και τοποθετούμε σε ταψί, σε απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν.
  •  Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί», μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος, μέσα σε λαδωμένο ταψί και σε ζεστό περιβάλλον.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 40 λεπτά, στους 220 βαθμούς.



Τα σταφιδοψωμάκια είναι έτοιμα! Είναι κατάλληλα για όσους νηστεύουν. Καλή Ανάσταση!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου