Δευτέρα, 13 Απριλίου 2015

Κέηκ με άρωμα λεμόνι



Ένα ακόμα ωραίο σνακ, για τα παιδιά και  για όλες τις ώρες, είναι το κέηκ. Το κέηκ της συνταγής μας έχει γεύση λεμονιού. Χρειάζεται 20 λεπτά ψήσιμο και δύο λεμόνια (βιολογικά-όχι κερωμένα) για το χυμό και το ξύσμα τους. Το γλάσο που περιχύνουμε δεν είναι απαραίτητο, αλλά δίνει απίθανη γεύση!



 Πως φτιάχνεται:

1.      Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς
2.      Βουτυρώνουμε ένα ταψί.
3.      Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ για 1 λεπτό
4.      Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ενώ ανακατεύουμε με το μίξερ
5.      Προσθέτουμε το αλάτι, το αλεύρι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
6. Χτυπάμε στο μίξερ για δύο λεπτά, μέχρι να γίνει αφράτο το μίγμα
7. Το ρίχνουμε στο ταψί και το ψήνουμε για 25 λεπτά
8. Βάζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο για να ελέγξουμε αν  το κέηκ ψήθηκε (πρέπει να βγαίνει καθαρή).
9. Αφήνουμε εκτός φούρνου για να κρυώσει τελείως.
Για το γλάσο:
  1. Ανακατεύουμε το ξύσμα λεμονιού με τη ζάχαρη άχνη
  2. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού σιγά σιγά, μέχρι να γίνει ομοιογενές.
  3. Περιχύνουμε με το γλάσο το κέηκ λεμονιού
  4. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη από πάνω.

Μμμ, τι γεύση! Bon appetit!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου