Σάββατο, 11 Απριλίου 2015

Σοκολατίνια σε τρεις γεύσεις με γέμιση (κέρασμα)



Η σοκολάτα είναι μια λιχουδιά που λατρεύουν όλοι. Και τα σοκολατίνια, που είναι γεμιστά με ολόκληρους ξηρούς καρπούς είναι ένα τέλειο κέρασμα! Η συνταγή που σας δίνω σήμερα βασίζεται σε τρία είδη σοκολάτας: σοκολάτα κουβερτούρα υγείας, λευκή σοκολάτα και σοκολάτα γάλακτος. Σκέτη γλύκα!

 Υλικά:

  • 220 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 200 γρ. σοκολάτα υγείας
  • 220 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 100 γρ. φουντούκια
  • 100 γρ. αμύγδαλα
  • 100 γρ. κάσιους
  • Φόρμα σιλικόνης με θήκες για σοκολατάκια


Πως φτιάχνεται:

  1. Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, με το χέρι.
  2. Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε γυάλινο δοχείο και τη βάζουμε σε φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στους 440 βαθμούς. Όταν την βγάζουμε, την ανακατεύουμε δυνατά. Εναλλακτικά, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί.
  3. Γεμίζουμε όλες τις θήκες σιλικόνης για σοκολατάκια μέχρι τη μέση με σοκολάτα προσεκτικά και γρήγορα.
  4. Τοποθετούμε ένα φουντούκι, αμύγδαλο, κάσιους στη μέση κάθε θήκης.
  5. Γεμίζουμε με σοκολάτα.
  6. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  7. Ξεφορμάρουμε προσεκτικά, με μία κίνηση, χωρίς να ζεσταίνουμε με τα χέρια μας τη κρύα σοκολάτα.
  8. Τοποθετούμε σε κουτάκι και κρατάμε σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο, αν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι πάνω από 17 βαθμούς.

Τα σοκολατίνια σε όλες τις γεύσεις σοκολάτας λιώνουν αργά στο στόμα και κρατάνε το περιεχόμενό τους τραγανό και φρέσκο! Απολαύστε τα σοκολατίνια με φίλους και κάντε γλυκά δώρα στην οικογένεια και τους γείτονες! Bon appétit!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου