Συνταγές με σοκολάτα

Η σοκολάτα είναι μια λιχουδιά που λατρεύουν όλοι. Και τα σοκολατίνια, που είναι γεμιστά με ολόκληρους ξηρούς καρπούς είναι ένα τέλειο κέρασμα! Η συνταγή που σας δίνω σήμερα βασίζεται σε τρία είδη σοκολάτας: σοκολάτα κουβερτούρα υγείας, λευκή σοκολάτα και σοκολάτα γάλακτος. Σκέτη γλύκα!

 Υλικά:
  • 220 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 200 γρ. σοκολάτα υγείας
  • 220 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 100 γρ. φουντούκια
  • 100 γρ. αμύγδαλα
  • 100 γρ. κάσιους
  • Φόρμα σιλικόνης με θήκες για σοκολατάκια

Πως φτιάχνεται:
  1. Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, με το χέρι.
  2. Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε γυάλινο δοχείο και τη βάζουμε σε φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στους 440 βαθμούς. Όταν την βγάζουμε, την ανακατεύουμε δυνατά. Εναλλακτικά, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί.
  3. Γεμίζουμε όλες τις θήκες σιλικόνης για σοκολατάκια μέχρι τη μέση με σοκολάτα προσεκτικά και γρήγορα.
  4. Τοποθετούμε ένα φουντούκι, αμύγδαλο, κάσιους στη μέση κάθε θήκης.
  5. Γεμίζουμε με σοκολάτα.
  6. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  7. Ξεφορμάρουμε προσεκτικά, με μία κίνηση, χωρίς να ζεσταίνουμε με τα χέρια μας τη κρύα σοκολάτα.
  8. Τοποθετούμε σε κουτάκι και κρατάμε σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο, αν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι πάνω από 17 βαθμούς.

Τα σοκολατίνια σε όλες τις γεύσεις σοκολάτας λιώνουν αργά στο στόμα και κρατάνε το περιεχόμενό τους τραγανό και φρέσκο! Απολαύστε τα σοκολατίνια με φίλους και κάντε γλυκά δώρα στην οικογένεια και τους γείτονες! 
 Bon appétit!



Creme chocolat με γιαούρτι!

Αυτή η συνταγή είναι μια παραλλαγή γνωστής συνταγής και είναι πανεύκολο να τη θυμάται κάποιος γιατί βασίζεται σε αναλογίες (1/2-1-2-3).
Για να φτιάξουμε την κρέμα σοκολάτας χρειαζόμαστε:
 
Υλικά:
  •  50 γρ μέλι
  • 100 γρ γιαούρτι
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 300 γρ. γάλα 

Πως φτιάχνεται:
  1. Λιώνουμε σε μπαιν-μαρί την σοκολάτα.
  2. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά
  4. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το μέλι
  5. Δοκιμάζουμε αν έχει γίνει σιρόπι
  6. Προσθέτουμε γιαούρτι μέχρι να γίνει κρέμα
  7. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για λίγη ώρα
  8. Σερβίρουμε με ωραία κόκκινα φρούτα (φράουλες- βατόμουρα)
Απολαμβάνουμε με φίλους! (αρέσει και στα παιδιά!)

Σουφλέ σοκολάτας

Μια ωραία συνταγή για το βροχερό ανοιξιάτικο απόγευμα που τα παιδιά είναι στο σπίτι, παίζουν και θέλουν να φάνε κάτι γλυκό...σουφλέ σοκολάτας! Η συνταγή αυτή είναι για 8 ατομικά φορμάκια. Χρειάζεται περίπου 20 λεπτά προετοιμασία και 25 λεπτά ψήσιμο στο φούρνο.

Υλικά :
  • 5 αυγά 
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 γρ. κακάο σκόνη για γλυκά
Πως το φτιάχνουμε:
  • Χρησιμοποιούμε ένα στεγνό και καθαρό σκεύος για την ανάμιξη των υλικών.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί, σιγά σιγά, σε χαμηλή θερμοκρασία ή σε φούρνο μικροκυμμάτων.
  • Με το μίξερ, ανακατεύουμε τα αυγά και τη ζάχαρη , μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα της λιωμένης κουβερτούρας σε ένα μπολ. 
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά τα χτυπημένα αυγά.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα.
  • Βουτυρώνουμε καλά τα φορμάκια μας.
  • Αδειάζουμε το έτοιμο μείγμα, ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα, για 15 λεπτά.
  • Δοκιμάζουμε, βάζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του γλυκού, αν ψήθηκε καλά (πρέπει να βγαίνει καθαρό).
  • Βγάζουμε από το φούρνο, τοποθετούμε τα φορμάκια σε μια σχάρα.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν, προτού προσπαθήσουμε να τα ξεφορμάρουμε.
Απολαύστε μαζί με τα παιδιά σας! Bon appetit!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου