Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015

CUPCAKES ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ FROSTING!



Οι λιχουδιές αυτές με γεύση βανίλιας και σοκολατένιο καπελάκι τρώγονται με το πρωινό, με καφέ και με γάλα ή ακόμα γίνονται κέρασμα για την παρέα μας ή την γιορτή μας! Ψήνονται για 12-16 λεπτά. Η κρέμα σοκολάτας από πάνω είναι σκέτη απόλαυση!
 
Πως φτιάχνεται:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Τοποθετούμε πάνω στις φόρμες , τις χάρτινες θήκες για cupcakes
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτο μείγμα.
  • Ενώ χτυπάμε, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και μετά το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Με μια μαρίζ (σπάτουλα ζαχαροπλαστικής) ανακατεύουμε ελαφρά και ενσωματώνουμε σε 3 δόσεις το αλεύρι, μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
  •  Ρίχνουμε το γάλα, σιγά σιγά, ανακατεύοντας απαλά.
  • Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες, γεμίζοντας τις στα 2/3.
  •  Ψήνουμε στο φούρνο για 12 λεπτά
  • ·        Ελέγχουμε το ψήσιμο, βάζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο.
  • Αφήνουμε το ταψί για μερικά λεπτά στο φούρνο.
  • Τοποθετούμε σε μια σχάρα το κάθε cupcake για να κρυώσει τελείως.
  • Για το frosting:
  • Χτυπάμε τη ζάχαρη άχνη και το βούτυρο στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτο και ελαφρύ μείγμα για 3-5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το κακάο, τη βανίλια και το γάλα.
  • Βάζουμε το σοκολατένιο frosting σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε την κορυφή κάθε cupcake σε σχήμα κώνου.

Υπέροχο! Απολαύστε το με καφέ ή σοκολάτα viennois και μαζί με φίλους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου